Реализација:
позоришни, филмски, телевизијски, ликовни и балетски уметници - гостујући предавачи
МАСТЕР КЛАС ГЛУМЕ
За полазнике млађег и средњег узраста овај бонус програм Студија "БИС!" реализују искусни драмски педагози, позоришни редитељи и глумци, као што су: Александар Саша Волић, Андреј Шепетковски, Весна Станковић, Ненад Гвозденовић... На часовима се интегрише искуство савремене глумачке, драматуршке и редитељске праксе на моделу малих драмских форми. Кроз интерактивну драмску едукацију улази се у свет дечије драмске литературе и драмске комуникације са гледалиштем. Полазници истражују ситуације из свакодневног света игре и света биља и животиња, уче о драмским јунацима, ликовима и карактерима, упознају седам датости сценске радње, драмски конфликт и тематске кругове драмског сценарија. У последњем сегменту наставног процеса полазници пролазе кроз архетипске ситуације из познатих бајки, кроз тзв. ПОЗОРИШТЕ БАЈКЕ.

ПОЗОРИШНЕ ПРЕДСТАВЕ И ПЕРФОРМАНСИ
Рад свих узрасних група у школи глуме резултира малим испитним позоришним представама, али најбоља и најмаштовитија сценска остварења постају део репертоара аматерског позоришта Студија „БИС!“, која се као хит представе редовно играју пред публиком бар два пута месечно. То су раскошне продукције, намењене пре свега дечјој и тинејџерској публици, а често су део књижевне лектире деце и младих. Бар једном годишње раде се и тематски перформанси који укључују готово све чланове Студија и подразумевају глумачке, певачке и плесне вештине извођача. У стварању оваквих представа и перформанса као креатори учествују еминентни позоришни уметници – редитељи, глумци, певачи, плесачи, а честе су и копродукције или други облици сарадње са драмским студијима и амтерским позоришним групама Београда и Србије.

БEСЕДНИШТВО
Мајсторска радионица за неговање сценског говора и беседништво намењена је полазницима старијег узраста, а њен аутор и реализатор је драмски педагог и професор Маја Буњац. Полазници усавршавају вештине лепог и правилног говора (делимично и писања), говор свакодневне комуникације, сценски говор и готово све облике јавног иступања и излагања пред публиком. Уче се основни поступци и технике ефикасне комуникације, успешног јавног говора и презентације, приповедање и рецитовање, као и вештине активног слушања и перцепције, памћења текста, успостављања односа са саговорником и публиком, интерпретације идеја у тексту и успешне импровизације. На крају курса полазници пишу и увежбавају самостално излагање - беседу, коју говоре пред публиком.

ЛУТКАРСТВО
Нови програм Студија „БИС!“, који је током три месеца 2015. године водио Немања Мутић, глумац и луткар, уводи децу у чаробни свет израде и анимације лутака. Програм је потпуно бесплатан, а код деце посебно развија вештине концентрације и координације покрета, као и машту и креативност.
probaj uspeh